Psychologie

Maesen en Govaerts_psychologie_sport-min

Sport

Om goede sportprestaties neer te zetten, zijn niet alleen fysieke maar ook mentale aspecten van belang. Onderzoek toont dit steeds meer aan. De juiste mentale technieken kunnen sporters helpen optimaal te presteren en te groeien in hun mogelijkheden. Daarnaast botsen heel wat sporters op faalangst, verlies aan zelfvertrouwen, emotionele spanningen, blessures en tegenslagen die hun prestaties onder druk zetten. Tijdens een sportpsychologische begeleiding wordt er naar deze mentale aspecten binnen de sport gekeken om het beste uit jezelf te halen en je prestaties te verbeteren.

Maesen en Govaerts_psychologie_kinderen-min

Kinderen & jongeren

In het dagelijkse leven wordt er veel van kinderen en jongeren gevraagd. Zij kunnen daarnaast last ondervinden van de complexe gezinssituatie waarin ze zich bevinden zoals (conflictueuze) echtscheidingen of een nieuwe gezinssamenstelling.

Dit kan leiden tot gedrags-, ontwikkelings- en/of emotionele problemen. Denk maar aan woedebuien, een laag zelfbeeld, angst en stress, negatieve gedachten, onzekerheden of andere spanningsklachten. Tijdens de psychologische begeleiding gaan we op zoek naar manieren om de klachten te verminderen en de zorgen die je hebt als ouder(s)/kind/jongere aan te pakken.

Maesen en Govaerts_psychologie_volwassenen-min

Volwassenen

Volwassenen komen in het dagelijkse leven veel uitdagingen tegen die kunnen leiden tot angst, stress, negatieve gedachten en andere (mentale) klachten. Hiermee omgaan is niet altijd gemakkelijk en kan maken dat je vastloopt in het leven en/of het gevoel hebt dat alles te veel is. Binnen de psychologische begeleiding bieden we een veilig kader aan waar er gesproken kan worden over datgene dat moeilijk loopt, maar ook over wat wel goed loopt. Van daaruit gaan we op zoek naar hoe klachten aangepakt kunnen worden en welke ondersteuning er nodig is.

Psycholoog - Sara Pauli

Ik ben Sara Pauli, sinds 2019 afgestudeerd als klinisch en gezondheidspsychologe aan de KU Leuven. Mijn stage en eerste werkervaring deed ik op binnen het Kinderpsychiatrisch Centrum in Genk (KPC) waar ik met kinderen met gedrags-, emotionele en ontwikkelingsproblemen werkte. Nadien ben ik aan de slag gegaan binnen mijn huidige job op Pleegzorg Limburg waar ik werk met kinderen, ouders, pleegouders en hun brede netwerk in complexe situaties. In 2022 deed ik een navorming sportpsychologie omdat ik steeds een bijzondere interesse had in de sportwereld en de mentale druk die erbij komt kijken.

Om hier in de praktijk mee aan de slag te gaan, startte ik in juni 2023 bij Groepspraktijk Maesen en Govaerts. Momenteel combineer ik mijn werk binnen Pleegzorg met het werk binnen de groepspraktijk waardoor ik enkel op maandag aanwezig ben.

– Tarief van 65 euro/sessie