Osteopathie

IMG_3300

Rug- en nekklachten

Een mindere beweeglijkheid van de ruggenwervels en/of het bekken veroorzaakt pijn in de rug of nek. De klachten kunnen plots ontstaan door een foutieve beweging of geleidelijk aan door een slechte zithouding, overbelasting of verminderde lichaamsbeweging. Deze rug- en nekklachten gaan soms gepaard met uitstralingspijnen naar de bovenste of onderste ledematen, hoofdpijnen, duizeligheid, enz. Dit komt door prikkeling van de zenuwen die tussen de ruggenwervels zitten. Als osteopaat sporen we deze bewegingsbeperkingen op, evalueren we ze en behandelen ze met manuele technieken.

Kinesitherapie Maesen Loopband

Sporters

Bewegingsbeperkingen ter hoogte van de wervelkolom en het bekken veroorzaken een grote spierspanning. Hierdoor neemt het risico op spierblessures en overbelastingsletsels toe. Denk bijvoorbeeld aan contracturen, verrekkingen, scheuren, runners knee, jumpers knee, tenniselleboog, golferselleboog, enz. Het is erg belangrijk om deze onderliggende bewegingsbeperkingen te corrigeren voor je de trainingen hervat. We werken nauw samen met onze kinesitherapeuten om het risico op herval te verkleinen.

baby

Baby's

Herken je klachten als voorkeurshouding, huilen, slaapproblemen, spijsverteringproblemen, makkelijk schrikken en hikken bij jouw baby? Het zijn veelvoorkomende problemen veroorzaakt door het KISS-syndroom (Kopgewrichten Invloed op Symmetrie Stoornissen). Dit wil zeggen dat er ter hoogte van de schedel, wervelkolom en het bekken van jouw baby bewegingsbeperkingen ontstaan zijn tijdens de zwangerschap of het geboorteproces. Hierdoor raken een aantal zenuwen geprikkeld die instaan de nekspieren, het middenrif, de maag en de darmen die leiden tot functionele stoornissen. Baby’s zijn uiteraard geen kleine volwassenen, waardoor we in de behandeling uitsluitend zachte technieken gebruiken.

Osteopathie kinderen Koen Govaerts

Kinderen

Herken je klachten als hoofdpijn, buikpijn, slaapproblemen, zindelijkheid, groeipijnen, motorische achterstand, vertraagde ontwikkeling van vaardigheden en angsten bij jouw kind? Dit kan veroorzaakt worden door het KIDD-syndroom (Kopgewrichten Invloed op Dyspraxie en Dysgnosie). Dit wil zeggen dat er bewegingsbeperkingen ontstaan ter hoogte van de schedel, wervelkolom en het bekken. Deze bewegingsbeperkingen kunnen aanwezig zijn van bij de geboorte of ontstaan na een val of emotionele gebeurtenis. Ook bij kinderen gebruiken we zachte, manuele technieken om deze bewegingsbeperkingen te behandelen.